به گزارش خبرگزاری مهر، نکته جالب توجه آن است که این رقم در سال 2005 تنها 120 میلیون دلار بوده است و در مقایسه با سال 2004 نیز رشد 33 درصدی را نشان می دهد.
عمده این درآمد کلان از جانب فعالیت مستمر حدود 2000 شرکت داخلی متخصص در عرصه نرم افزاری در روسیه است که توانسته اند این کشور را از حیث بازاریابی و پیدا کردن بازارهای پررونق در کشورهای غربی در زمره سومین کشور جهان از این حیث قرار دهند.
دمیتری لاشینین، مدیر اجرایی Luxoft، بزرگترین شرکت نرم افزاری روسیه در این خصوص می گوید: این یک حقیقت است که تنها سه کشور روسیه، هند و چین از توانایی و قابلیت های لازم برای تبدیل شدن به ابرقدرت های فناوری اطلاعات برخوردارند.
وی می افزاید: با توجه به مختصات ویژه جغرافیایی، روسیه از مزایای قابل توجهی در این عرصه برخوردار است و مطمئن باشید در طولانی مدت این کشور به قطب اصلی فعالیت های نرم افزاری در اروپا تبدیل خواهد شد.
با این حال آنچه که روسیه از جانب صادرات محصولات نرم افزاری خود به کشورهای مختلف جهان از جمله بازارهای غربی به دست می آورد در مقایسه با درآمدهای حاصله از بابت صادرات منابع طبیعی، بسیار ناچیز است.
این کشور هم اکنون نگران محدود بودن محصولات صادراتی با ارزش خود نظیر تولیدات نرم افزاری است. روسیه هم اکنون خود را در نبردی مجزا با قطب در حال گسترشی همچون هند در عرصه نرم افزار سازی می بیند.
مشکل دیگری که روسیه و صنعت نرم افزاری آن با آن روبروست، عدم حمایت کافی منابع دولتی از این بخش است. در مقایسه با کشوری همچون هند که دولت حمایت کاملی از توسعه صنعت نرم افزار سازی دارد، اقدامات دولتی روسیه بیشتر از آنکه کمک کننده باشد، همچون سنگی لای چرخ توسعه صنعت نرم افزار سازی در این کشور محسوب می شوند.
با این حال دولت این کشور چندان هم بیکار نبوده است. قرار است که در آینده ای نزدیک 4 پارک بزرگ فناوری در این کشور احداث شده که هر یک با بودجه بین 80 تا 100 میلیون دلار به توسعه زیرساختارهای صنعت نرم افزار سازی این کشور خواهند پرداخت.
نظر شما